Toespraak oprichting

Hulst, 20 sept. 2011.

 

Geacht organisatie comité, wethouder De Vries, wethouder Van Dooren, voorzitter dhr. L. van Wallenburg, bestuur en leden van De Combinatie en alle andere aanwezigen die deze nieuwe vereniging een warm hart toedragen, het is mij een genoegen om hier aanwezig te zijn namens het bestuur van de afdeling Zeeland ’96, bij deze heugelijke gebeurtenis voor de duivensport in Zeeland en zeker voor Middelburg e.o..

 

Door de volharding van een aantal leden uit de 3 fusie verenigingen staan we nu hier in deze omgebouwde “koeienstal”. Dit laatste heb ik niet zelf kunnen vaststellen en is ook nu niet meer zichtbaar. Dat het een prachtig gebouw is en gelegen is in een goed bereikbare omgeving hebben we allemaal kunnen constateren.

 

Er hebben heel wat besprekingen plaatsgevonden alvorens men de vlag kon hijsen met de boodschap aan de leden dat de nieuwe vereniging een feit was.

 

Blijft jammer dat er 1 vereniging uit Middelburg en 1 vereniging uit Vlissingen de stap niet hebben kunnen nemen om deel uit te maken van deze nieuwe fusie vereniging, genaamd “De Combinatie”.

 

Mogelijk weten zij in de nabije toekomst de weg te vinden naar deze vereniging om alsnog deel uit te maken van deze mooie nieuwe fusie vereniging.

 

Het initiatief van een aantal mensen uit verschillende verenigingen om van een aantal noodlijdende verenigingen 1 sterke vereniging te maken is een zeer goed geweest. Zonder deze fusie waren deze verenigingen in deze regio zeker binnen afzienbare tijd ter ziele gegaan en waarschijnlijk voor een aantal leden een reden geweest om te stoppen met onze mooie sport.

 

De initiatiefnemers voor deze fusie, maar ook de bouwers van dit club gebouw verdienen een groot compliment en zijn een voorbeeld voor andere duivensportverenigingen in ons werkgebied.

 

Graag een warm applaus voor al diegene die hieraan hun steentje hebben bijgedragen.

 

Laten we er met zijn allen voor zorgen dat jullie nog in de lengte van dagen van dit mooi clubgebouw gebruik kunnen maken.

 

Voorzitter, bestuur en leden van “De Combinatie” gefeliciteerd en veel succes toegewenst met jullie nieuwe vereniging en met jullie schitterende clubgebouw.

 

De voorzitter van de afdeling Zeeland '96.

Peter Provoost.