Auby

P.V. de Combinatie

Jong Vitesse Auby 18 juli 2015, 350 duiven, 1430 m/min

Winnaar: Hans Daane

 

Hans Auby jong 180715 resize.jpg 

In de camera kijken doet de 670 niet, zich in de picture vliegen echter wel

 

Even dachten we afgelopen zaterdag dat de zege met de jonge duiven dichtbij de Veerseweg ging vallen, maar Nicky, die toch absoluut beter weet, had buiten de waard in de persoon van Hans Daane gerekend. Hans had zich nog niet zoveel laten zien. Alsof dat wat zegt.. Altijd, ja altijd moet je ernstig rekening houden met Hans Daane. En dat bleek dus ook nu weer want Hans, die de schade van Auxerre nog altijd aan het herstellen is lijkt een heel eind klaar te zijn, lijkt in de afrondingsfase te zitten.

 

Als je de boom compleet met de wortel nog bezit, gaan daar vroeg of laat de vruchten weer vanaf vallen. Want wat te denken van de donker geschelpte jonge doffer 1761670, een zoon van de oude 04-2141893 die tevens grootvader is van de weergaloze duivin 10-1767153 die vorig jaar op de navluchten of zelf of door middel van een van haar dochters de uitslagen volledig domineerde en vervolgens duifkampioen werd, ook in samenspel 7. Deze oude baas zat gekoppeld aan de 13-1287223, winnares van Auby 2014 in club en samenspel, wat op haar beurt weer een dochter is van de eerdergenoemde superduivin de 153! We blijven dus in de lijn, een vorm van verwijderde inteelt die zijn vruchten wederom afwerpt.

 

Als je zulke duiven op het hok hebt, dan is een vlucht zoals Auxerre geen pretje te noemen maar is dan ook niet meer dan een onderbreking van het succes. Een kwestie van een jaartje wat meer geduld en Hans staat er weer. Je hoeft dan niet helemaal opnieuw te beginnen, ze zitten er nog en ze komen weer in beeld, zéker weten!

Kom je bij Hans dan hoor je dezelfde verhalen als in 2012, 2013, 2014 en nu ook in 2015. Het gaat over een weergaloze stam duiven waar je alleen maar diep respect voor kan hebben. Voeg daarbij de coach en succes is verzekerd!

 

Ik moest op de fiets voor het reportagebezoek want Hans had me verzekerd dat ik nu niet meer “droog” door het poortje weg kon sluipen. Had ik dat wel gedaan dan was ik waarschijnlijk meteen in de kraag gegrepen door de politie die de buurt bij hun nauwlettend in de gaten hield na een inbraak bij de buren. Dat tekent meteen hoe lomp inbrekers kunnen zijn want het goud is immers bij Hans te halen. Wat ze niet weten is dat ze er dan ook iets van ijzer gratis bij kunnen krijgen, vermoedelijk in hun nek. Het is dus gewoon raadzaam om eerst aan te bellen daar aan de Nieuwe Vlissingseweg en niet over de poort te klimmen want dan is de gemoedelijke en goedlachse Hans plotseling iemand waar je niet graag kennis mee maakt.

 

De aanleiding voor mijn bezoek bij Hans en zijn immer charmante Ria waar mijn bloeddruk nog altijd een streepje van stijgt was duidelijk. Naast de winst een prima prestatie met vier duiven bij de eerste acht en meer dan 50% in de prijzen. Dat kunnen er momenteel nog niet veel nazeggen na de eerste drie moeizaam verlopen vluchten. Het jonge duivenhok is nog goed gevuld en met wat voor duiven. Dat heb ik zojuist al proberen te verwoorden en daar gaan we dus nog meer van horen, zonder enige twijfel. Een prettige voortzetting zou ik zo zeggen!

Datum: 
zaterdag, juli 18, 2015
Aantal duiven: 
350
Winnaar: 
J.M. Daane