Gien

Datum: 
zaterdag, september 12, 2015
Aantal duiven: 
57
Winnaar: 
P. Geijs

P.V. de Combinatie

Midfond jong, Gien 12 september 2015

57 duiven in concours

Winnaar: Piet Geijs, Vlissingen

 

De laatste midfondvlucht voor de jonge duiven betrof voor onze afdeling de Nationale Derby der junioren vanuit Gien (sector 1). Dit concours was tevens de seizoenafsluiting 2015. Een laatste kans dus voor onze leden om de sterk acterende heren Borremans op dit spelonderdeel nog eens voor te zitten in onze vereniging!! Gedurende de week voorafgaand aan deze vlucht, kregen we te maken met weinig hoopgevende weersvoorspellingen voor een mooie afsluiting. Met als gevolg een behoorlijk geringe deelname; in onze club slechts 6 liefhebbers met een totaal van 57 duiven.

Wie de strijd nog wel volop aanging deze vlucht is onze clubman in hart en nieren Piet Geijs uit Vlissingen, hij korfde een mooie ploeg van 28 duiven in en na enkele malen genoegen te hebben moeten nemen met het zilver op de voorgaande vluchten, hoopte hij vurig nu de hoofdvogel te mogen schieten. En jawel; Piet’s geduld werd beloond en hij mocht s’avonds na het afslaan tijdens de gezellige bbq in de club de winnaarsbel (luid) luiden!!

 

Waar de overige sectoren (2,3 en 4) maatregelen namen inzake de weersverwachtingen en waren uitgeweken naar betere oorden hield sector 1 vast aan de geplande losplaats te Gien. Groot was dan ook de verbazing toen zaterdagmorgen het bericht binnenkwam dat de duiven aldaar om 8 uur met goed weer en een zonnetje gelost zouden zijn. Zou het dan toch? IJdele hoop bleek achteraf want de duiven zijn kort na lossing al in het voorspelde slechte weer terecht gekomen en dit zou van grote invloed zijn op het verloop van deze vlucht; zo jammer….sadsad

 

We gaan naar de winnaar, dit is de blauwe doffer NL15-3506659 die om 12:30:33 uur geconstateerd wordt en de 424 km vanuit losplaats naar zijn thuishaven in de Vlissingse Gerbrandystraat heeft afgelegd met een flinke snelheid van 1567 m/pm. Goed voor een 3e plaats in het Walcherse samenspel van 336 duiven en de 38e stek provinciaal van 2.073 duiven. In de nationale sectoruitslag vinden we de 659 terug op plaats 385 van 13.819 duiven!

reportage piet gien 2015 (1) resize.jpg

De winnaar 659, die op het hok een aantrekkelijk duivinnetje voor zich wist te winnen won eerder de 32e Peronne van 170 duiven en een 84e Roye van 372 duiven. Piet kweekte zijn winnaar uit doffer NL13-3307799, zelf een zoon van de 499 die in Piet’s voormalige vereniging de Scheldevliegers destijds 5x de 1e prijs wist te bemachtigen op de dagfondvluchten. Hij stamt langs vaderskant af van duiven van Ko Domisse uit Zoutelande. De moeder van de 659 is de NL14-3413071 en deze kweekte Piet uit de 318 Lierdoffer van clubmakker Jan Bommeljé.

 

Onder het genot van een goudgele rakker nemen een trotse vluchtwinnaar en uw reporter zittend aan Piet’s keukentafel afscheid van seizoen 2015 en passeren nog diverse mooie herinneringen de revue over vroegere successen. En ondanks dat het de laatste jaren qua prestaties misschien niet altijd gaat zoals de baas graag zou willen, benadrukt Piet nog maar eens dat hij nog dagelijks ontzettend geniet van zijn hobby en strijdvaardig het nieuwe seizoen tegemoet ziet. Nogmaals van harte proficiat en bedankt voor de gastvrijheid Piet!!

 

Uitblinkers in de club op Gien zijn Hans Daane met 2 v/d 3 en Gijs Baan met 6 v/d 10.

Zoals ik al melde was er helaas geen sprake van een mooi en vlekkeloos concours en deze bedroeg dan ook een concoursduur van bijna 5 uur !!!!

 

Tot slot wens ik vanaf de reportersstoel iedereen een goed en gezond “stil” seizoen toe en hopelijk allen tot volgend jaar.

 

reportage piet gien 2015 (2) resize.jpg

Een  trotse Gien-winnaar!!