Peronne

P.V. de Combinatie

Jong, Vitesse, Peronne 26 juli 2015, 150 duiven, 1770 m/min

Winnaar: Peter Borremans

 

Peter, Peronne jong 260715 resize.jpg

Met twee handen en tegen de borst drukken, anders was het duivinnetje niet te houden

 

Zaterdag 25 juli 2015, midden in de zomer werden we getrakteerd op de zwaarste zomerstorm met de nodige regen sinds de metingen in 1901 begonnen. En dan kwamen we er in Zeeland nog genadig vanaf ten opzichte van de provincies die noordelijker liggen. Niet direct ingrediënten voor een mooie vlucht met jonge duiven dus en terecht werd uitgesteld naar de zondag.

 

Naar verluid liep het ook zondag nog niet vlekkeloos maar met een nog steeds harde wind werden de duiven in Peronne toch al vroeg in de morgen gelost. Dit resulteerde in hoge snelheden en de aller-snelste viel vlak onder molen “de Pere” bij Peter Borremans in Oost Souburg. Een fraai blauw duivinnetje met ringnummer 1761825 vloog zich voor de vierde keer in de kop van de uitslag, arriveerde ook voor de vierde keer als eerste op het hok bij Peter. Quievrain 27-6 de 7e prijs, Auby 11-7 de 6 prijs, Auby 18-7 de 9e prijs en dan nu afgetekend de 1e prijs, niet alleen in de club maar ook in het samenspel 7 met 35 meter/min voorsprong.

 

Een knappe prestatie van dit duifje, wat gekweekt werd in het gezamenlijk kweekhokje van Peter jr. en Ronald

Traas. In dat hokje zetelde de vader reeds, een broer van de illustere 800 van Arjaan en Jaap Scheele. De moeder is de 1183190 van 2011, een zuivere Sangers duif via Tom Klomp. Hij komt uit “Tommy Gun” x “Colden Crown” van Marcel Sangers. Deze fraaie duivin nam Peter jr. mee naar het kweekhokje nadat hij opgemerkt had: “Die zal ik eens op een fatsoenlijke doffer zetten”. Welnu, het resultaat mag er meteen zijn.

 

Bovengenoemde fraaie prijzen zorgden ervoor dat de 825 momenteel de ranglijst in de afdeling voor het duifkampioenschap bij de jonge duiven aanvoert. Echter nog geen reden om met het hoofd in de wolken te lopen volgens Peter want bij nadere inspectie werd een niet geheel zuiver oogje ontdekt. En dat zou zomaar eens de reden kunnen zijn dat ze vrijdagavond niet ingekorfd gaat worden voor Roye. Een zusje, die zo mogelijk nog mooier was en van alle opleervluchtjes als een van de eersten op het hok terug was, is al  achtergebleven en Peter zou hier niet graag een vervolg op zien. Tsja, dat zijn zo van die perikelen waar bijna iedereen de laatste weken mee te maken krijgt. Zit jie ook à mee die ôôgjes is een veelgehoorde vraag die rondwaart in het clublokaal en die maar al te vaak bevestigend wordt beantwoord. Vervelend, maar we schreven het al eerder, duivenmelkers zijn niet zomaar moedeloos te krijgen.

 

En… als de grootste tegenslagen in het leven zich afspelen in je duivenhok, dan ben je immers een gezegend mens?!

 

Als de weerprofeten gelijk krijgen gaan we een mooi weekend tegemoet met op vrijdag de laatste fondvlucht Bergerac op het programma en zaterdag hopen we op een normaal verloop van Roye met de jonge duiven. Het moet eens de eerste keer zijn, toch? En hoop toet immers lefen schreef ooit H.v.d.V. op het bord bij de Telegraaf. Een waargeit als een keo!!

Datum: 
zondag, juli 26, 2015
Aantal duiven: 
150
Winnaar: 
P.I.J. Borremans