Peronne

                P.V. ''De combinatie''

                             5e Navlucht vanuit Peronne op 5 september.

          Aantal duiven in concours: 170.

                                                      Winnaar: Comb. A. Houmes & zn met duif NL12-1692180

Snelheid:1294,917 m/pm

 

 

per0909 resize.jpg
                                   

                                   en ook de de derde generatie heeft er al duidelijk zicht op .......

 

En Erwin, vroeg ik afgelopen vrijdagavond tijdens het inkorven. Denk je dat ik dit jaar nog een keer bij jullie langs moet komen voor een verslagje? Het wordt namelijk zachtjesaan een traditie! Nou, het zou best wel eens kunnen, want ze zitten niet slecht, was zijn antwoord. Laat de Combinatie nu toch de eerste en de tweede prijs winnen! Dus werk aan de winkel, op naar de Veerseweg in Middelburg alwaar vader Adrie en zoon Erwin, samen de Combinatie vormend, hun domicilie hebben.

 

De duif die met een snelheid van 1294 m/pm deze overwinning behaalde is de mooie en goed presterende roodkrasduivin NL: 12-1692180 ”Nadia” genaamd. Een duivin die dit jaar tot de besten bij de Combinatie behoort, ook een duivin met een verhaal, waarover later meer. Ook een duivin die al eerder is voorgesteld, namelijk toen ze op 18 mei in 2013 een fraaie eerste prijs won in de club vanuit Sens. Toen goed voor de 9e in de Afd. tegen 4519 deelnemers.

En dan nu de eerste in de club van 170 duiven met verder nog in 2015 o.a.:  Roye 10/1127, Ayby lez Douai 19/850. Inmiddels staat de teller voor haar op de navluchten op 4 mooie prijzen, wat tot heden goed is voor een fraaie 2e plaats in het sterke Samenspel. Prima spel dus van de Combinatie op deze navluchten.

 

Ze stamt rechtstreeks af van duiven uit de kwaliteitsvolle kolonie van Jan Jaap Bolier uit Scherpenisse. De vader is de 06-1154019, “’t Bange Vosje”, zoon van stamkoppel “Halfbroer Sofie” en “Red Princess” en de moeder is de 06-1154003 “Time to rest” zoon van de “Mick” en “Noemi”. Als kleindochter van de “Red Pricess” die in 2005 de 8e NPO vanuit Le Mans won

maakt ze haar oma bepaald  niet te schande!

 

En dan nu het verhaal van Nadia, verteld door Adrie:

 

Vorig jaar was ze een van de achterblijvers op Auxerre. Een paar weken later reed ik met mijn schoonmoeder richting België voor een controle in het UZA te Antwerpen toen ik onderweg werd gebeld door mijn vrouw dat er een Belgisch vrouwtje had gebeld die een duif had zitten, op haar werk in Asse/Zellik. Ik daar naartoe gereden en vond het adres op het industrieterrein aldaar. Een keurig kantoorgebouw met een knap vrouwtje, Cathy de Both genaamd, achter de balie en dat was dus de vrouw die had gebeld. De duif zat in een aangrenzende kantoorruimte, keurig gemeubileerd en ze zat daar gewoon los op een kast. Alles ondergescheten, van die vieze groene derrie! Liefdevol verzorgd met stukjes brood en een schaaltje water.

Ik zei nog: waarom heb je de duif niet in een doos gezet? Dat vond ze zielig zei ze, ze wilde de duif graag wat bewegingsruimte geven en de "opkuis" daarna nam ze voor lief. Ik moest niet helpen, dat deed ze allemaal zelf, ze had er heel veel voor over. De duif was echter danig verzwakt en zo mager als een scheermes, die was echt nooit meer thuisgekomen. Meegenomen en niet meer gespeeld in 2014. We dachten eerst dat ze het niet zou redden, zo slecht was ze er aan toe.

Dit jaar weer voorzichtig gespeeld en ze kwam goed naar huis. Enkele weken voor de navluchten begonnen hadden we een opleervlucht vanuit Asse waar ze dus een jaar eerder gestrand was. Daar ook op meegegeven en ze kwam toen als eerste thuis. Ik dacht: laat ik dat vrouwtje nog eens een mailtje sturen om te laten weten dat "haar" duif het weer goed maakt. Ze was dolblij er weer iets van te horen en het grappige was dat dit net op haar verjaardag binnenkwam. Ze beschouwde het als een geschenk voor haar verjaardag, zowel het mailtje van mij alsook het feit dat haar duif het weer zo goed deed.

 

Nu, na vijf navluchten is het onze best presterende duivin. Vier van de vijf keer kop, ook op die zondagvlucht was ze onze eerste en had ze ook bij de eerste tien gezeten. Elke week als eerste getekende mee behalve vandaag. Erwin had gekozen voor drie andere duivinnen die betere neststanden hadden. Hij baalde als een stekker en zei steeds: Nou, dat wordt dan mooi afgestraft door Nadia, stom, stom, stom! Achteraf wel lachen natuurlijk, je denkt soms dat je het weet en dan dit. Hoe dan ook, ze doet het fantastisch en dat hebben we dan toch maar aan dat Belgisch vrouwtje te danken!!

 

Uitblinker van de week: Deze week is er maar één die de kaap van 50% neemt en dat is

Koen  Minderhoud met 4 van de 8.

 

 

Volgende week alweer de laatste vluchten van seizoen vanuit Roye en Gien

Datum: 
zaterdag, september 5, 2015
Aantal duiven: 
170
Winnaar: 
Comb. A. Houmes & zn