Pt. St. Maxence

P.V. de Combinatie

Natour, Pt. St. Maxence 29 augustus 2015, 261 duiven,

1359 m/min. Winnaar: Hans Daane

max0309 resize.jpg

De blauwbonte 206,  overwinnares vanuit Pont.

 

 

Als de dagen korter worden en het vliegseizoen op z’n einde loopt, moeten we traditioneel weer op bezoek bij Hans, de man die al enkele jaren de navluchten domineert met zijn weergaloze duivinnen. We schreven het al eerder en het wordt haast eentonig maar wát een stel goede duiven zit daar achter dat poortje aan de Nieuwe Vlissingseweg. Het bewijs wordt met regelmaat geleverd en is dan ook te zien in de huidige tussenstand van de natourkampioenschappen in club en samenspel. Hans voert de ranglijst momenteel aan, gevolgd door Kees Schroevers wiens adem in je nek nooit eerder verdwijnt dan na het aller- allerlaatste fluitsignaal! Toppers geven elkaar vaak geen duimbreed prijs en daarop wordt dit jaar geen uitzondering gemaakt. En Kees is zo’n topper die in alle disciplines van zich doet spreken dus om die voor te blijven……? Dan moet je zelf ook een topper zijn en daar hebben we dus nu mee van doen!

 

We gaan het kort houden deze keer, we gaan niet uitweiden over Hans en zijn vrouw, we houden het maar bij het fraaie bonte duivinnetje en haar hokgenoten die in de club acht en in het samenspel tien prijzen bijelkaar vliegen van de vijftien. De tweede getekende duivin 1297206 en de derde getekende vijfjarige topduivin 1767153 bezetten de plaatsen 1 en 5 in de club en 3 en 13 in het rayon. Nou, dan zijn de puntjes weer vlot binnen dus!

 

De bonte 206 is, evenals de vetblauwe ietwat gehamerde 207 een volle zus van de legendarische 27 van Hans die eind 2013 zijn imposante vliegcarrière mocht verruilen voor de status van kweker op het hok van de grootmeester uit Koudekerke. Het koppel waar zij uitkomen is niet meer van de jongste en daarom is het zaak zuinig te zijn op de waardevolle nazaten. Maar dat is iets wat we J.M. niet voor hoeven kauwen, daarvan is hij méér dan doordrongen. Een Daane en dientengevolge een duivenliefhebber in hart en nieren. Elke vereniging zou er daar wel “een hok vol” van kunnen gebruiken.

 

We besloten ons vorige stukje met: “En nog een prettige voortzetting”. Welnu, die is er weer gekomen met deze overwinning die, zo durven wij voorspellen, de laatste niet zal zijn. Is het niet op de korte termijn, dan moeten we wachten tot 2016. Niet langer, dat mag u gerust geloven!

 

Hans, nogmaals van harte gefeliciteerd met dit succes en weet: de concurrenten loeren op je bloed. Jouw zaak om ze van je af te houden!

Datum: 
zaterdag, augustus 29, 2015
Aantal duiven: 
261
Winnaar: 
J.M. Daane